Om mig

 

Personligen tränar jag gärna styrka, rörlighet och kondition i en salig blandning.  Jag vet att kroppen behöver det och anpassar efter vad som behöver stå i fokus just nu och vad jag jag har lust till. Precis likadant tänker jag med mina klienter. Den utbildning som präglar mitt tankesätt mest är GIFT, där vi lär oss att titta på kroppen som en enhet som sitter ihop och vars rörelser är kedjereaktioner som påverkas av varandra.

Anledningen till att vi tränar är för att förbättra någonting, och nyckeln till framgång är att använda det vi gillar och vill bli bättre på, tänker jag. Det kan vara utseende, fysik, sinnesstämning, smärta, skada eller en specifik färdighet. Oavsett vad som driver dig så finns det alltid en anledning, ett syfte och ett mål eller resultat att nå.

Som Personlig Tränare handlar det om att kunna se individen, dess förutsättningar och mål. Sedan tar vi oss mot det målet tillsammans som ett lag.

”En stark övertygelse jag har är att om man vet vad man vill, vågar skaffa verktygen att ta sig dit och har viljan att gå hela vägen, då kan man klara vad som helst”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessa verktyg kommer från olika utbildningar jag har gått under åren:

  • Teoretisk grundutbildning, The Academy.

”The Academys teoretiska grundutbildning är kunskapsbasen till alla praktiska träningsutbildningar. Här lär du dig hur kroppen är uppbyggd och hur den fungerar, vilket är nödvändiga kunskaper när du skapar träning för andra. Du kommer även att lära dig att välja upplägg och rörelser efter syftet och målsättningen med träningen. På så sätt kan du ge kunden den kvalitativa och effektiva träning han eller hon förväntar sig att få.”

  • Licensierad Träningsinstruktör, The Academy.

”The Academy erbjuder en instruktörsutbildning för dig som vill bli Träningsinstruktör, som vill uppdatera dina kunskaper inom området och/eller har intresse för egen utveckling. Efter avslutad utbildning till Lic. Träningsinstruktör (TI) har du en bred teoretisk och praktisk kompetens inom träning. Du kan skapa och genomföra effektiva generella träningsprogram för olika syften.”

  • Licensierad Personlig Tränare, The Academy

”Du får fördjupa dig i att individanpassa träningsupplägg för dina klienter. Du får lära dig mer om kost, kommunikation, tester, träningsprinciper, screening och mycket mer.”

  • Licensierad Kostrådgivare, Svenska Näringsakademin (fd. Pauluns Näringscenter)

”I takt med att allt fler människor får upp ögonen för hur mycket kosten betyder för vår hälsa ökar efterfrågan på personal med kompetens inom näringslära. Hos oss kan du som vill arbeta med rådgivning och vägledning inom detta spännande område få en bra orientering i grundläggande näringslära varvat med praktiska delmoment i kostrådgivning. Under intensiva kursdagar lär du dig hur maten vi äter fungerar i våra kroppar. Alla våra lärare har gedigna, dokumenterade universitetsutbildningar med specialinriktning på just de ämnen som de undervisar i. Många har en stark anknytning till forskarvärlden, vilket betyder att de är uppdaterade och kan ge dig de senaste rönen inom sina ämnen. För oss är det viktigt att du utvecklas maximalt under den tid som du går hos oss.”

  • Certifierad Mammamage tränare, MammaMage

”En utbildning där vi ser vad som händer i kroppen under en graviditet, liksom hur det påverkar möjligheten att träna. Vilka rekommendationer finns vid exv konditions- och styrketräning under graviditeten och hur påverkas barnet.
Hur påverkar de strukturella förändringarna efter graviditeten och förlossningen möjligheten att komma igång efteråt? Vad bör man titta/fråga efter? Hur kan man utvärdera magen och kvinnans förmåga på olika sätt och vad tror man är viktigt?  Vi diskuterar olika sätt att mäta och utvärdera rektusdiastaser. Rörelser och övningar från det lilla till det mer komplexa.”

  • GIFT (Gray Institute for Functional Transformation), Gray Institute of Functional Science

”Applied Functional Science® (AFS) är den gemensamma tråden till allt som Gray Institute® levererar. AFS bygger på vetenskaplig sanning – inte teori – som strategiskt länkar till de mest effektiva och effektiva teknikerna för individen. AFS påverkar och förbättrar hela rörelsesindustrin – prestanda / träning och konditionering, förebyggande och rehabilitering.”

”AFS är konvergensen inom vetenskap som möjliggör ändamålsenlig rörelse. Konvergensen i fysiska vetenskaper (världen vi lever i), biologiska vetenskaper (människans mirakel) och beteendevetenskaper (sinnets och andens kraft) är AFS-DNA. För fysiska vetenskaper anses sanningen för miljö, gravitation, markreaktionskraft, massa och momentum betraktas och utnyttjas. För den biologiska vetenskapen beaktas och utnyttjas sannolikheten för rörelse, reaktion, proprioceptorer, muskler, leder, uppgift, specificitet och rörlighet / stabilitet. För beteendevetenskapen beaktas och utnyttjas sannolikheten för framgång, uppmuntran, lokalisering av kontroll, befogenhet, relevans och betydelse.”

  • Certifierad i Functional Manual Reaction

Functional manual reaction ™ är namnet som Gray Institute använder för att beskriva tillämpningen av händer på bensegment för att underlätta en optimal rörelsesekvens under en funktionell rörelse. FMR används under kliniska uppgifter rörelsebedömning, funktionell träning och rehabilitering. Det kan komplettera alla aspekter av rörelsesanalys.”

  • Egenstudier

Utöver utbildningar så har jag gjort en rad fördjupningsstudier på egen hand. En del av dessa är kring fotledsstukningar, scolios och ledbandsskador.

saada neuvontaa seksuaaliterveyden eduista ja hyödyistä. Koska kliinisissä esitteissä olevat tiedot ovat erilaisia ​​kuin kirjallisuudesta löytyy, on parasta saada ”reaalimaailman” katsaus