Tjänster / Utbud

 

Personlig träning/ Rehab

Träning för en person där vi börjar med en grundlig utvärdering med funktionstester för att se hur din kropp mår, vad den redan är bra på och vad som behöver utvecklas för att du ska nå dina mål.  Kroppen rör sig 3dimensionellt och vi behöver titta på den i alla 3Dimensioner. Vi jobbar tillsammans för att hitta orsaken till eventuell smärta, då symptomen sällan är samma som orsaken. (Går även att anpassa till två personer)

 

Föreläsningar

  • Kostföreläsning med matlagning

Onlineföreläsning om kost där vi avslutar med att laga näringsrika mellanmål tillsammans. Vi pratar övergripande om kost, skillnaden mellan kalorier och näring och hur vi kan tänka kring val av livsmedel. Vi tar upp vanliga fallgropar och hur vi kan undvika dem. Deltagarna bjuds självklart in att ställa frågor för att skapa en intressant dialog. En inköpslista och redskapslista skickas ut till deltagarna i förväg för att alla ska kunna förbereda sig. Vi lagar sedan näringsrika mellanmål tillsammans, var och en hos sig. Det brukar vara en rolig erfarenhet och leda till bra diskussioner efteråt.

  • Kroppen och smärta

Föreläsning och work shop om hur kroppen fungerar där vi bl.a. tar upp gamla myter och reder ut var forskningen säger idag. Vi skapar förståelse för vår egen kropp och varför vi eventuellt får ont blandat med enkla praktiska övningar för att förebygga smärta och skapa en skön, lätt känsla i kroppen. Övningarna är så enkla att de utförs utan att vara ombytt till träningskläder och på vilken plats som helst, exempelvis ditt kontor. Detta för att alla ska kunna vara med.
Välj att delta online eller att jag kommer till er.

Har du en egen idé som du vill ha hjälp med? Hör av dig så pratar vi mer!

 

Kostrådgivning

Kost är en stor del av vårt välmående och har en stor inverkan på resultatet av vår träning. Oavsett vilken nivå du tränar på så kan du få hjälp att optimera dina resultat och ta dig dit du önskar.

Det viktiga är att ta hänsyn till vem du är, vad du tränar för, vilka förutsättningar du har för att ge några exempel. Det finns inget mirakelrecept som passar alla, det är viktigt att se till att just din kropp får i sig det den behöver.

 

Fasciabehandling och triggerpunktbehandling

Spänningar och nedsatt rörlighet i muskler och fascia är en vanlig orsak till smärta. Kroppens mjukvävnad ska vara elastisk och rörlig, i alla 3Dimensioner. Det finns mycket pågående forskning kring fascia och mjukvävnad idag och det har visat sig otroligt framgångsrikt att behandla smärta och skador med rätt behandling och rörelse i 3Dimensioner.

Fasciabehandling är en långsam behandling som separerar nätet av vävnad som är fascia och bevarar dess naturliga elasticitet.

Triggerpunktbehandling kan liknas vid idrottsmassage och behandlar triggerpunkter i muskulaturen.

Samarbetet dessa emellan samt träning i 3D är en nyckel till framgång.

 

Friskvård

Du vet väl att Personlig träning är avdragsgill?

Det finns oändliga fördelar med att personalen tränar, exempelvis:

  • Färre sjukskrivningstillfällen. Ökad mental och fysisk hälsa
  • Ökad lojalitet och uppskattning för sin arbetsgivare.
  • Effektivare personal som klarar av mer.
  • Lugnare personal som tar bättre och mer genomtänkta beslut.
  • Starkare personal som håller sig hel längre upp i åldern.
  • Bidrar till en mer hälsosam livsstil även efter arbetstid.
  • Lägre personalomsättning.

Detta är bara några av alla fördelar som finns. Detta är även bra argument att lägga fram till din arbetsgivare om ni för tillfället inte har friskvård på din arbetsplats.

 

Event och konferens

Det är allmänt känt att rörelse skapar välmående så varför inte skapa lite extra välmående på ditt event. Vi skräddarsyr ett upplägg som passar er och er dag, tillsammans gör vi den minnesvärd!